Szanszkrit nyelvtanfolyam [jelentkezés legalul]

 

– SZANSZKRIT NYELVTANFOLYAM –

 

Miért érdemes belevágnod élő vagy online szanszkrit tanfolyamomba?

  • Ha jógaoktató, -gyakorló vagy, és szeretnéd pontosan megismerni az általad tanított-tanult mantrák kiejtését-jelentését, az ászanák neveit, eredetüket és jelentésüket, melyekkel utalnak a gyakorlat fókuszára.
  • Ha érdekel bármilyen keleti tanítás forrása. Ha szeretnéd pontosan megérteni a számtalanféle módon lefordított és körülírt szanszkrit kifejezéseket, fogalmakat és azok hátterét. Miért fontos ez? Mert az indiai spirituális műveltséget és kulturális értékeket jellemzően másodkézből, angol nyelven keresztüli fordításokból kapjuk. Az áttétel miatt gyakran torzul a jelentés, ezért a tiszta megértés kedvéért célszerű visszatérni közvetlenül a forráshoz.
  • Ha szeretnéd eredetiben tanulmányozni a Bhagavad-gítát és a Jóga-szútrákat, melyek kiemelt szerepet kapnak a tanfolyamon. A nyelvtani szabályokat a belőlük vett mintapéldákon keresztül gyakoroljuk be, mentesen a máshol megszokott magolás-centrikus tanulási módszertől.
  • Ha egy kis agytornára vágysz, és lélekemelő módon szeretnéd átmozgatni rozsdásodó agytekervényeidet.

Az élő tanfolyam Budapest belvárosában, az online az otthonodból érhető el.


Hogyan épül fel a tanfolyam?

A szanszkrit nyelvtanfolyam célja bevezetni téged a klasszikus szanszkrit nyelvbe. Ez a szanszkrit nyelv legáltalánosabb, leggyakrabban használt formája. Ennek ismeretében később könnyen elsajátítható a nyelv védikus vagy buddhista (hibrid) formája.

A tananyag kialakításakor egyaránt merítettem a tradicionális védikus, és a mai, modern nyelvoktatás módszertani fogásaiból. A legfontosabb hangsúly nem a magoláson, a szabályok megtanulásán van, hanem a gyakorláson, a készségszintű nyelvhasználat kialakításán. Saját fejlesztésű könyvet és munkafüzetet használunk majd tanulmányaink során, rengeteg példán keresztül gyakorolva a nyelvtani szabályokat.

A tanfolyam alapszemélete „jobb agyféltekés”, azaz élményalapú. Minden nyelvtani szabályt, nem a más iskolákban megszokott magoláson keresztül, hanem a személyes kapcsolódáson és az ezen keresztüli élményeken keresztül tanuljuk meg. Használunk színes, vizuálisan kifejező ábrákat, síkban elrendezve ábrázoljuk a ragozást a hagyományos, lineáris táblázatos forma helyett.

A szabályokat összekapcsoljuk mantrákkal, Bhagavad-gítá versekkel vagy a Jóga-szútrák aforizmáival, így szellemi felismerésekhez, élményekhez köthető a nyelv megtanulása.

A fordításon túl megtanuljuk a mantra-kántálás alapjait, a legfontosabb versmértékeket, az eredeti írást és hogy a védikus tradíció milyen szemléletben köti össze a nyelvet mint az emberi önkifejezés legalapvetőbb eszközét a szellemi utak végcéljával, az öntapasztalással.


Hogyan jelentkezhetsz?

Az idei tanfolyam 2018 szeptemberében már elindult, de szeptember végéig még be lehet csatlakozni! Utána már csak a 2019 szeptemberében induló tanfolyamra tudsz jelentkezni. Az alábbi időpontokon tartjuk az órákat. Kétféle órára jelentkezhetsz:

Élő óra

Keddenként 18.00-tól 19.30-ig, (első óra: 09.04.), a 7.ker. Rózsa u. 1. szám (a lépcsőháztól balra, a piros korlátos bejárat) alatti Rejtett Kincs Lelki Töltőállomáson (Keletitől 3 perc gyalog, a Rózsák terénél). Lásd: Kapcsolat.

Online óra

Szerdánként 19.30-tól 21.00-ig, (első óra: 09.05.) a szükséges technikai részletekről a jelentkezésed után részletes leírást küldök.

Mindkét tanfolyam díja egyaránt 9.000 Ft/hónap, melyet ezen a linken tudsz befizetni.

Ha szeretnél jelentkezni, akkor töltsd ki kérlek az alábbi űrlapot.

Ha nem jó neked egyik időpont sem, akkor elvileg jelentkezhetsz magánórára is. Ennek részleteiről nálam érdeklődhetsz, de javaslom a csoportos órát, mert eléggé szűkek az időkereteim. Illetve ha az oldal gondos átolvasása után maradt még kérdésed, akkor azt is felteheted a szanszkritakademia@gmail.com címen.

Üdv,
Dóka Robi, tanár


 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező) Figyelj oda, hogy pontosan add meg.

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Oktatási forma
Élő óra Budapesten (keddenként 18.00-19.30)Online óra az otthonodban (szerdánként 19.30-21.00)Élő- és online óra egyaránt érdekelMagánóra

Adatkezelési tájékoztató (elfogadása kötelező)
Elfogadom

Üzenet

Jelentkezésedről automatikus emailt küldünk. Ha esetleg pár percen belül nem érkezik meg a postafiókodba, nézd meg kérlek a levelező rendszered levélszemét (spam) mappájában, s ha ott sincs, jelezd az info@szanszkritakademia.hu-n!

 

LÉGZŐGYAKORLATOK HÉTKÖZN.      Jelentkezés lejár: 49 nap 16 óra 27 perc 11 mp
Jelentkezz most!