Szanszkrit nyelvtanfolyam [jelentkezés legalul]

 

– SZANSZKRIT NYELVTANFOLYAM –

 

Miért érdemes belevágnod élő online szanszkrit nyelvtanfolyamomba?

  • Ha jógaoktató, -gyakorló vagy, és szeretnéd pontosan megismerni az általad tanított-tanult mantrák kiejtését-jelentését, az ászanák neveit, eredetüket és jelentésüket, amelyekkel a gyakorlat fókuszára utalnak .
  • Ha érdekel bármilyen keleti tanítás eredeti forrása. Ha szeretnéd pontosan megérteni a számtalan módon lefordított és körülírt szanszkrit kifejezéseket, fogalmakat és azok hátterét. Miért fontos ez? Mert az indiai spirituális műveltséget és kulturális értékeket jellemzően másodkézből, angol nyelven keresztüli fordításokból kapjuk. A fordítás miatt gyakran torzul a jelentés, ezért a tiszta megértés kedvéért célszerű visszatérni közvetlenül a forráshoz, mert azon keresztül táplálhatod saját világlátásod.
  • Ha szeretnéd eredetiben tanulmányozni a Bhagavad-gítát és a Jóga-szútrákat, melyek kiemelt szerepet kapnak a tanfolyamon. A nyelvtani szabályokat a belőlük vett mintapéldákon keresztül, élményszerűen gyakoroljuk be, mentesen a máshol megszokott magolás-centrikus tanulási módszertől.
  • Ha egy kis agytornára vágysz, és lélekemelő módon szeretnéd átmozgatni elkényelmesedett agytekervényeidet.

Az élő online óra legnagyobb előnye az, hogy az otthonodból érhető el! Az óra interaktív, tanár tartja, nem felvételekből áll.

Ugrás a jelentkezéshez


Diákjaink véleménye a tanfolyamról:

Mit adhat egy szanszkrit nyelvtanfolyam?  –  1. rész

Mit adhat egy szanszkrit nyelvtanfolyam?  –  2. rész

Mit adhat egy szanszkrit nyelvtanfolyam?  –  3. rész


Hogyan épül fel a tanfolyam?

A szanszkrit nyelvtanfolyam célja bevezetni téged a klasszikus szanszkrit nyelvbe. Ez a szanszkrit nyelv legáltalánosabb, leggyakrabban használt formája. Ennek ismeretében később könnyen elsajátítható a nyelv védikus vagy buddhista (hibrid) formája is.

A tananyag kialakításakor egyaránt merítettem a tradicionális védikus, és a mai, modern nyelvoktatás módszertani fogásaiból. A legfontosabb hangsúly nem a magoláson, a szabályok megtanulásán van, hanem a gyakorláson, a készségszintű nyelvhasználat kialakításán. Saját fejlesztésű könyvet és munkafüzetet használunk majd tanulmányaink során, rengeteg példán keresztül gyakorolva a nyelvtani szabályokat.

A tanfolyam alapszemélete „jobb agyféltekés”, azaz élményalapú. A nyelvtani szabályokat nem a más iskolákban megszokott magoláson keresztül, hanem a személyes kapcsolódáson és az ezen keresztüli élményeken keresztül tanuljuk meg. Használunk színes, vizuálisan kifejező ábrákat, valamint síkban elrendezve ábrázoljuk a ragozást a hagyományos, lineáris táblázatos forma helyett.

A szabályokat összekapcsoljuk mantrákkal, Bhagavad-gítá versekkel vagy a Jóga-szútrák aforizmáival, így szellemi felismerésekhez, élményekhez köthető a nyelv megtanulása.

A fordításon túl megtanuljuk a mantra-kántálás alapjait, a legfontosabb versmértékeket, az eredeti írást és hogy a védikus tradíció milyen szemléletben köti össze a nyelvet mint az emberi önkifejezés legalapvetőbb eszközét a szellemi utak végcéljával, az öntapasztalással.


Hogyan jelentkezhetsz?

A legközelebbi tanfolyam 2021. szeptember 7-én indul élő online formában!

Az órák keddenként 19.00-tól 20.30-ig tartanak (első óra: 2021. szeptember 7.) A szükséges technikai részletekről a jelentkezésed után részletes leírást küldünk.

A tanfolyam díja: 12.000 Ft/hónap, melyet ezen a linken tudsz befizetni.

Ha szeretnél jelentkezni, akkor töltsd ki kérlek az alábbi űrlapot.

A tanfolyamot a Szanszkrit Akadémia kiváló tanára, Soltész Évi tartja.

Ha az oldal gondos átolvasása után maradt még kérdésed, akkor azt itt teheted fel: szanszkritakademia@gmail.com

Üdv,
Dóka Robi, alapító, vezető tanár


 

Vezetéknév (kötelező)

Keresztnév (kötelező)

Email cím (kötelező) Figyelj oda, hogy pontosan add meg.

Telefonszám (kötelező) Figyelj oda, hogy pontosan add meg.

Tárgy

A tanfolyami szervezéshez, kommunikációhoz és lebonyolításhoz szükségünk van a nevedre, a telefonszámodra és az e-mail címedre, hogy el tudjuk neked juttatni a tanfolyammal kapcsolatos nélkülözhetetlen információkat.

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Szanszkrit Akadémia az adataimat (Vezetéknév, keresztnév, telefonszám és e-mail cím) az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően kezelje (kötelező)

Adatkezelési tájékoztató

Üzenet

Jelentkezésedről automatikus emailt küldünk. Ha esetleg pár percen belül nem érkezik meg a postafiókodba, nézd meg kérlek a levelező rendszered levélszemét (spam) mappájában, s ha ott sincs, jelezd az info@szanszkritakademia.hu-n!

 

A légzéses és meditációs tanfolyamokat már az új oldalunkon keresd: Szabad Test - Szabad Tudat Iskola Elrejtés